Paramoss

Saneringsproduct voor muuroppervlakken

Vernietigt mossen, lichens en schimmels

Zonder oplosmiddelen

Kleurloze oplossing

Binnen en buiten

Natuursteen, stoepen, daken in asbestcement, gelegen in het noorden of in de nabijheid van bomen of aanplantingen worden vlug groen. Na behandeling met paramoss krijgen ze hun oorspronkelijke aspect terug en bewaren het voor lange tijd.

· Paramoss renoveert muren die groen geworden zijn ten gevolge van mossen of lichens en geeft ze een nieuw en fris aspect.

· Paramoss saneert, alvorens te schilderen, muren die overwoekert zijn door vegetatie (die het loskomen van de verffilm kan veroorzaken.)

· Paramoss heeft talrijke toepassingsmogelijkheden buiten:

Gevels, muurtjes, daken in asbestcement of PVC, terrastegels, stoepen, grafstenen, tuinvazen, baksteen, beton, gebouwen steen, blauwe steen, leisteen, silextegels.

· Paramoss elimineert schimmels op oppervlakken binnen, zoals muren en plafonds van kelders, loodsen, werkplaatsen, enz.

· Paramoss heeft een zeer breed werkingsspectrum tegen een groot aantal bacteriën, zowel gram-positief als gram-negatief

· Paramoss is niet toxisch onder normale gebruiksvoorwaarden. Is geschikt om lokalen in melkerijen, slachthuizen,… te ontsmetten.

Kenmerken

Paramoss is samengesteld op basis van biocide produkten. Kleurt de behandelde oppervlakken niet.
Werkzame stoffen Alkyldimethylbenzylammoniumchloride
Oplosmiddel Water
Dichtheid 1 +- 0,05
Rendement 4 – 8 m˛/l volgens de ruwheid van de ondergrond voor het gebruiksklare product.
Tint Kleurloos

Paramoss technische nota 0.1.22.

Gebruiksaanwijzing

Toepassing borstel, verstuiver
Verdunning Paramoss bestaat in 2 versies:
- gebruiksklaar voor de behandeling
- geconcentreerd: 1 deel paramoss mengen met 10 delen water om het gebruiksklare produkt te bekomen
Toepassingstemperatuur Min. 5°
Gebruik 24 uur laten inwerken. Bij belangrijke vervuiling de bewerking herhalen. Spoelen met zuiver water om overblijvend vuil te verwijderen. De gereinigde oppervlakken kunnen nu behandeld worden met een geschikt verfsysteem of buiten met een kleurloos, vochtwerend middel.
Reiniging van het materiaal Water

Voorzorgsmaatregel

Paramoss is samengesteld op basis van biociden stoffen. Lees zorgvuldig de aanbevelingen op de verpakking

Systeem

  Na behandeling met paramoss spoelen met zuiver water en eventueel droog borstelen om overblijvend vuil te verwijderen. Men kan de gesaneerde muurgrond zo laten of met een aangepast systeem renoveren.
Kleurloze vochtwerende behandeling Indien het natuurlijke aspect van het materiaal moet behouden blijven (gehouwen steen, leisteen, baksteen, graniet), behandelen met vochtwerende Auberac. Door het beperken van de vochtigheid van de ondergrond worden ook nieuwe woekeringen beperkt.
Decoratieve behandeling Na behandeling met paramoss kan een geschikte bekleding worden aangebracht: verf, behangpapier, textiel, kurk, enz.

In geval van behandeling met verf:
- Bakstenen gevel: Stelatex of Stelacryl
- Dak in roofing of zink: Sterofill of Stereocoat
- Plafonnering: Stelatex of Ecolatex

Voorbehandeling van de ondergrond

Ondergrond buiten

Ondergrond binnen

Mossen, lichens, schimmels en andere parasieten zoveel mogelijk verwijderen.

Zelfde behandeling als buiten. Schilderwerken in goede staat, maar overwoekerd door schimmels, kunnen met paramoss behandeld worden voor zover ze een grondige wasbeurt verdragen.