UVB-EPDM
Start ] Omhoog ] Dakontmossingen ] Gevelrenovaties ] Vochtproblemen ] Sanitair ] Verwarming ] Inox Schoorstenen ] Betonwerken ] Bangkirai terassen ] [ UVB-EPDM ] Onderhoud ]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

UVB is een synthetisch EPDM rubber

Voordelen van EPDM-UVB

Uitzonderlijke levensduur van meer dan 50 jaar
Rek minimaal 450 %
Kan koud gekleefd worden, zonder te branden
UVB-folie is rotvrij, wortelvats en bestand tegen extreme zuren
UVB-folie is winter en zomer beloopbaar
UVB-folie is bestand tegen extreme temperaturen -30 tot 120įC
UVB-folie is zeer goed Ozon en UV bestendig

Toepassingen: Daken - Dakgoten - (Dak)terrassen - Vijvers - Kelders - Waterkeringen - Mestputten

 

Samenvatting artikel van december 2003 uit ROOf Belgium, onafhankelijk vakblad voor de dakbranche
(Op aanvraag bezorgen we u het volledig artikel)


Uit onderzoek is gebleken dat zelfs na 25 jaar dienst onder zware belasting EPDM daken de tand des tijds goed doorstaan.
Zelfs bij plasvorming in een put van een dak, kon worden vastgesteld, dat ondanks krimp- en zwellingsdruk, er geen microscheurtjes ontstaan, wat bij de meeste andere dakbedekkingen wel het geval is. Er kon worden vastgesteld dat noch chemische, biologische of mechanische invloed van water, modder, algen en ijs nadelig effect hadden op EPDM-materiaal.
Na 25 jaar blijft het materiaal nog altijd boven de DIN-norm 7864 = 250 % rek bij breuk. Het visueel onderzoek bevestigt hiermee de laboratoriumproeven en er is dan ook geen aanleiding om te vermoeden dat de waterdichte eigenschappen de komende jaren zullen afnemen.

 

 

Alle prijzen op onze website en in onze prijslijst zijn in EUR excl Btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen & fouten en gelden volgens onze algemene voorwaarden.Prijzen zijn excl plaatsing, belettering en transport (Vermelde transportprijzen zijn enkel geldig voor BelgiŽ). Bij grote hoeveelheden: vraag uw kwantumkorting.

contact: e-mail: eurogate@skynet.be